me :)

My photo
petaling jaya, selangor, Malaysia
♥study in university of malaya ♥future teacher ♥bathroom singer ♥VIP n HOTTEST

Saturday, 11 August 2012

TRAUUUUMAAAAA!!

APE YANG TRAUUMAANYAA???


weyyy dah nak masuk third year dahh. . . ape lagi semua sibuk nak susun jadual. every new semester ak trauma nak susun jadual sendiri. . pikir banyak lagi credit hour tak habis. . kena amek banyak subject. subject university subject core subject non core subject minor. . urghhh driving me crazy.  . so, TRAUMAA laa every time nak masuk semester baruu. . .every new semester i  hope that my timetable are not killing me slowly. . sebabbbbbb. . . .



  • jadual sangat2 packed because my major is biology and my minor is chemistry . . both of this subject  ade lab. . lab bio boleh terima lagi. . but chemistry lab took me almost one day in the lab. . (this is crazy)
  • a lot of credit hour i need to finish it . . .even my course took me 4 years before graduate but ak kena habiskan credit hour ak within 7 semester ( 3 tahun setengah). . because the rest one semester i've to DO my practical senang cerite latihan mengajar laa. . 
  • setiap sem mesti ambik dlm 7 or 8 paper. . . (mcm amek SPM je) so subject boleh tahan susah . nak study lagi nak buat report lg even course ak neh mmg ak kurang la bab buat2 assignment neh tp more to monthly test. kadang2 boleh jadi every week ade 2-3 test. . 
  • risau ade yang kena REPEAT (pffftt. . . .) subject yg ade higher possibility nak repeat is chemistry lahh. . urghhh. . .name pun MINOR. . 
  • hari jumaat still ade KELASSS. . usually my other friend yang ''bukan faculty science'' called it hari JUMAAT  tu ''day off''. . pfftt . . hari dorang ''ganti tido'' fortunately,. . . ak je ade kelas pagi2 buta sometimes petang pun ade kelas. . nak balek rumah pun susahhh! and ak salu gak lah ponteng kelas yg petang tuhh. .( okay jangan tiru selalu habit ni di tempat belajar anda. . okay?? tp sekali skala dibenarkan) HAHAHA. . 
  • time weekend pun tak jadi weekend busy dgn lab report yg kena submit next weeknya before lab session. . . i had no fun at all tapi org kata baru la ade student life. . takkan sepanjang masa kau nak relaks jer kann. think positive.


till now, aku masih trauma bila datangnya semester baru . .. yang paling aku GEMAR ialah SEMESTER BREAK . . hohoho

apeapepun yang baik itu datang daripada ALLAH S.W.T dan yang kurang dan lemah itu datang dari hambanya sendiri iaitu aku. .

may peace be upon u . . 

chill !! 

No comments:

Post a Comment